dilluns, 25 d’agost del 2014

Ei, benvinguts!

   Benvinguts a la matèria optativa de cultura clàssica de la nostra escola. Aquesta matèria només us portarà feina durant un semestre per la qual cosa us demano que treballeu amb els cinc sentits. 

   En aquesta matèria estudiarem un munt de fets relacionats amb la vida i les creences de dues grans civilitzacions occidentals: Grècia i Roma, les quals són nascudes dins d'un mateix marc geogràfic: la Mediterrània. La cultura clàssica i la civilització es van originar fa més de 5000 anys. Tota aquesta cultura ens ha arribat a les nostres mans a través de l'art i la literatura. De fet, la nostra llengua prové d'aquestes civilitzacions: el llatí prové del grec i lel català del mateix llatí. 

  Per començar cal que treballeu mitjançant fulls blancs, tot combinant el bolígraf negre i el blau. A final del semestre haureu d'entregar un dossier ben confeccionat (portada, contraportada...)

   Per iniciar-nos dins de la cultura clàssica hauríem de començar responent aquestes preguntes.

Activitat 1

Títol: Coneixements previs sobre cultura clàssica

Preguntes: Saps... Qui va abans, els grecs o els romans? Què vol dir mitologia? Penses que els clàssics són importants a la nostra societat? Coneixes alguna lletra de l'alfabet grec? Qui era Homer? Què vol dir ordre dòric, jònic i corinti? Coneixes alguna edificació grega o romana? Podries escriure dos títols de pel·lícules sobre clàssics? Creus que els grecs i els romans vivien a cases com les nostres? Què estudiaven aquesta gent? 


DEURES
Busca les lletres de l'alfabet grec i en un quadre escriu la relació entre el símbol i la lletra del nostre. Escriu també el seu nom.